30 Mayıs 2017 Salı

Yoga'ya Yeni Başlayanlar İçin Bir İki Not



Herkese merhaba!

Yoga hareketlerine başlamadan önce sizlere her türlü gerekli bilgiyi sağladığımdan emin olmak istiyorum. Çok yakında yeni kanalımda birlikte yoga yapmaya başlayacağız çünkü!!!
Eğer yogaya yeni başlıyorsanız, başlamadan önce özellikle şu noktaları hatırlamak her zaman iyidir:

- Herhangi bir egzersiz yapmadan önce doktorunuza danışın (biliyorum biraz temkinli görünüyor, ancak özellikle fiziksel sorunlarınız varsa, yapabileceğiniz ve yapmamanız gereken hareketler konusunda doktorunuzun onayı çok önemli.)

- Hamileyseniz, hamileler için özel yoga videosu çekeceğim, 12 haftanın sonunda (yine doktorunuzun rızasıyla) bunları yapabilirsiniz. 12 hafta tamamlanmadan yogayı tavsiye etmiyoruz.  

- 'Asana' (Yoga duruşlarının Sanskritçe adı) rahat ve sabit demek. Yani, en önemli şey, gülümsemeye devam edebildiğiniz kadarıyla hareketi yapmanız. Yapabildiğiniz kadar ve zorlamadan.

- Sağa sola bakıp Ayşe Bacı’nın, Meryem Hatun’un ne kadar esnek olduğuna takılmayın. Kendinizi kimseyle karşılaştırmayın. Siz olduğunuz gibi benzersiz ve çok güzelsiniz. Esnek değilseniz bile başlayın. Esneklik yoga için bir ön koşul değil. Zamanla esneyeceksiniz siz de. Artık Ayşe Bacı kadar olur mu bilemem ama… (şaka yahu!)

- Yoga için temiz bir yer bulun. Ya da bulunduğunuz yeri temizleyin. Çok nefes alacağız, pis pis tozları derin derin içinize çekmek istemeyeceksiniz… hehe :)


- Asana uygulamasına başlamadan önce ısınmak gerçekten önemli. Ama gerçekten. Gerçekten çok önemli.

- Asananın 3 aşaması var, 1- duruşa giriş  2- duruşta duruş ve 3- duruştan çıkış. Bu aşamaların hepsi nefesle birlikte. Ani hareket etmeyiniz.

- Uygulamalar sırasında aç olmamanız da çok önemli. Aksi halde simit, peynir ve çay hayaliyle şuradan şuraya yol alamazsınız. Tok olsanız da olmaz. En iyisi yemekten 2-3 saat sonra yoga yapmak.

Keyifli yogalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder