28 Ekim 2012 Pazar

Mutluluk Modu

MUTLULUK MODU

Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Art of Living 1. Bölüm Programını tamamlamış ve Sudarshan Kriya Nefes tekniğini öğrenip de bu tekniği her gün yarım saat uygulama kararlılığını göstermiş olanlar (gerek olaylara  ve insanlara bakış açılarıyla, gerekse enerjilerinin yükselmesiyle) mutluluk moduna geçiyorlar. İstisnasız
Mutsuzluk, depresyon ve şikayetlerin en temel sebebi yaşam enerjisinin (prana) düşük olması. Yaşam enerjimizi sürekli düşünerek tüketiyoruz. Geçmişi düşünüyoruz, geleceği düşünüyoruz, sürekli düşünüyoruz. Olumsuz ve agressif düşüncelerin en temel sebebi de pranamızın düşüklüğü. Stres, olumsuz olaylar ve kendi zihnimiz bir olup bizi yiyorlar. 
Pranayı nasıl yükselteceğimizi bilmediğimiz için de olumsuz titreşimleri biriktirip depresyona giriyoruz, panik atak oluyoruz, kimyamız bozuluyor, dengemizi kaybediyoruz ve istemediğimiz insanlar haline gelebiliyoruz. Bugün, paradan çok prana (yaşam enerjisi) biriktirmeye odaklansaydık, çok daha mutlu, yaratıcı ve barış içinde yaşadığımız bir dünyadan bahsedebilirdik. Çünkü Art of Living'in kurucusu ve sevgili üstadım Sri Sri Ravi Shankar'ın da dediği gibi, dünyada bitirmek istediğimiz terörü, önce kendi içimizde bitirerek işe başlayabiliriz. Bunun en kolay yolu da pranayı yükseltmek.
Prana arttıkça, yaşanan olaylar değişmese de onlara yaklaşım olumlu yönde değişiyor. Aşık olmak gibi. Aşk halinde prana son derece yüksektir. En olumsuz olaylar bile o kadar fena görünmez insanın gözüne. Prana yüksekse, insanın üstünden, kendi zihninin yarattığı hayali yükler kalkar. Bir "ohhhh be dünya varmış!" hali gelir... Mutluluk moduna girer insan.
Ve bu "mutluluk modu" formda tutar!
"Mutluluk modu"nuz artınca, ilk iş yemeğe sarmazsınız. Midenizle aranızda "bugün ne yemek istiyorsun?" irtibatı kurulur. 
Sri Sri Ravi Shankar pranayı yükseltmenin yollarını şöyle sıralıyor :
1. Taze yiyecekler tüketerek (sebze-meyve) oruç tutmak
2. Pranayamas (Nefes Egzersizleri), Sudarshan Kriya ve meditasyon
3. Senenin belli zamanlarında sessizlik programlarına katılmak
4. Soğuk duş 
5. 6-8 saat kadar uyku 
6. Memununiyet hali ve şükretmek 
7. Üstadla birlikte olmak 
8. Satsang (Birlikte müzik eşliğinde şarkı söylemek)
9. Karşılıksızca vermek ve içinde varolmadan ("ben yaptım" demeden) yapılan gönüllü işler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder