29 Ocak 2015 Perşembe

Bugün, Gülümseyin


Bugün, gülümsemenizi yüzünüzden hiçbir kuvvet alamasın. İzin vermeyin. 
Bunun için, sadece bir günlüğüne bakış açınızı değiştirmeniz yeterli. Negatif yanınızı bugün hiç beslemeyin. Bırakın aç kalsın. 

Ters bir olay mı yaşadınız? Bir tane iyi şey olsaydı o olaydan çıkaracağınız, bu iyi şey ne olurdu? 
Biri tepenizin tasını mı attırdı? Kimbilir ne dertleri var sizin bilmediğiniz?
Bütçe sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Yokluktan başınızı kaldırıp çözüm bulmayı deneyin. Enerjiniz mi kalmadı, yıldınız mi? Yılmayın. Enerjinizi yükseltmenin yollarını arayın. 
Sağlığınıza sağlık katın. Yoganızı, nefesinizi, meditasyonunuzu ihmal etmeyin. Suyunuzu için.

Kilonuz mu fazla? Strese girmeyin. Nasıl olsa vereceksiniz. Bundan emin olun. Önce kendinize bir sarılın, sonra bedeninize, onu sağlığına kavuşturacağınıza dair söz verin. Onu sağlıklı besleyin, sporunuzu yapın, forma gireceğinize inanın. Sabırlı olun. 

Hayatınızdan memnun değilseniz, çok şanslısınız. Size beyaz bir sayfa açma fırsatı değişmek, hayatınızı değiştirmek için. 

Her olay, o kişiye/kişilere ve olaya/olaylara bakışımızı değiştirmek, kendimizi yenmek için bir fırsat. Siz rahatsız olmadıkça, dengenizden şaşmadıkça o olaylar ve insanlar etkisizleşerek, sizi yavaş yavaş terkedecekler. 

"Yok bugün spor yapma", "aman da boşver hamburger ye", "sağlıklı beslendin ki ne olacak", "şikayet et", "hiçbir sey değişemez zaten", "öf pöf, baydım"; "haydi kendimizi alışverişe vuralım", "yukardaki bir de bizi görse keşke", "onlar suçlu ben masum ve çok mahsunum", "ah vah zavallı ben", "peki bana ne olacak"..." Bu liste uzar da gider… 

Yıllar yılı kurban olabilirsiniz. Fakat bu rol sizi güçsüz kuvvetsiz kılmaktan başka işe yaramaz. 
Sizi sabote eden tarafınızı dinlemeye ne kadar daha devam etmek istiyorsunuz? Ona ne kadar daha inanacaksiniz? İçinizdeki kıdemlı tarafı daha ne kadar bastırmak istiyorsunuz? 

Bütün bu gizli oyunun tek bir zorluğu var: Konfor alanından çıkmak, egoyu kırmak ve değişmek. Değişmek. Değişmek. Sizi her daim o konfor alanına çekmek isteyecek sesleri duyacaksınız. Hangisine odaklanır, hangisini daha çok seçerseniz, diğer tarafınız zayıflayacak: Kendinizi seçin. Gerçeğin sesi yumuşak ve sakin olacak. Diğer yanınız ise agresif, acil ve çığırtkan!

Yine de hayat, kaçırmak için çok kısa ve hiçbir şey sizden daha önemli ve değerli değil... Bu sorumluluğu sizi sabote eden tarafınıza veya çevrenizdekilerin inisiyatifine bırakmak için fazla kutsalsınız... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder