9 Şubat 2015 Pazartesi

Patlat! (2)



Sistem artık yavaş yavaş sizi de sıkıştırmaya başladı mı? Ofisinizde stres patlamaları mı yaşıyorsunuz? Sağlığınızı yitirmeye mi başladınız? Harika! Hayır delirmedim. Bu, değişmek, değiştirmek için harika bir fırsat size…

Düşünmeye başlayın. Sizi en cezbeden şeyleri. Kendinizi en unuttuğunuz anları. Tutkularınızı... Hiç düşünmediniz mi? Umutsuzluğa kapılmayın. Bulmanın yolları var. Efendim? Yaşınız mı geçti, çok mu yaşlandınız, artık çok mu geç? Vah vah! Ruhunuzun yaşı mı olduğunu sanıyorsunuz? Babaannemle tanışmanız gerek o zaman.  

Amerikalı kişisel gelişim uzmanı Zig Ziglar diyor ki, çocuklar heyecanın olduğu yerlere gider, sevginin olduğu yerlerde kalırlar.  Heyecanı ve sevgiyi takip etmeye başlayın. Sizi ait olduğunuz istikamete doğru bu çocuksu duygular götürür. Sadece sormaya başlamanız yeterli. 

Herbirimizin içinde patlamayı bekleyen bir çekirdek var. Özgürleşmeyi bekleyen bir sıkışmış kuş. O sıkışmış kuşu istediğiniz kadar gezdirin, oyalayın... Zihninin tatiline çıkmadıkça ara ara çığlıklar atacak. Bazen sessiz, bazen yüksek sesle. Bir tarafınız sizi hep mutluluğun gelecekte bir yerde olduğuna inandırarak kandıracak. Varoluşunuzda, hayata bakışınızda, kendi çekirdeğinizde bir şeyleri değiştirmedikçe, o kuş özgürleşmeyecek.  Özgürleşmek, kaçıp gitmek değil. İçinizdeki o çekirdeği patlatmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder