“MUTLU MUTFAK” ATÖLYE GÜNCESİ
Bugün, ilk “Mutlu Mutfak” Atölyesini gerçekleştirdik!
Yukardaki fotoğraf da ortaya çıkardığımız eserin resmidir. Bravo bize! :)
Hem çok keyifli, hem neşeli, hem de paylaşımlarla dolu, hepimiz için son derece
öğretici bir atölyeydi.
Sağlıklı beslenmenin püf noktalarını, biraz ayurvedayı,
biraz da dünyadaki çeşitli diyetleri konuştuk. Sebze, tahıl, bakliyat ağırlıklı
beslenmenin öneminden bahsettik. Birlikte çok sağlıklı ve lezzetli, hem de
pratik yemekler pişirdik.
Gözlemlerime göre, Türkiye genelinde et, tavuk, patates,
pilav ve hamur işleri ağırlıklı beslendiğimiz. Zeytinyağlılardan da barbunya,
pırasa ve yeşil fasulyenin dışına pek çıkmıyoruz. Eğer sizin de diyetiniz
buysa ve yorgunluktan şikayetçiyseniz beslenmenizin yetersizliğinden de kaynaklanıyor kuvvetle muhtemel...
Yiyeceklerin vitamini, mineralinin yanısıra bize verdiği bir
de pranik değer var. Yaşam enerjisi yani. Bizi mutlu etmesi, enerjik ve neşeli
yapması. Yediğimiz her şey hücre bazında “biz”e dönüşüyor. Onun için ne
yediğimiz, bizi biz yapıyor aslında.
“Pranik” beslenmek çok önemli, çünkü yiyeceklerden aldığımız
enerji, bizi ruhen de beslemeli.
Pranası yüksek besin (Pırasası değil yahu pranası / Off yine patlattım! Niye tutamıyorum ki kendimi! :)) listeniz aşağıda. Bu sene bunları
diyetinize katın, enerjinizin katbekat arttığını görecekseniz. Nasıl
pişireceğiniz konusunda ufkunuzu genişletmek isterseniz, önümüzdeki “Mutlu
Mutfak Atölye”sine siz de kendinizi katın!!
PRANASI YÜKSEK ALIŞVERİŞ LİSTESİ
AKTAR :
Zencefil,
Zerdeçal (Hint Safranı), Muskat, Kişniş, Tarçın, Karanfil, Kimyon (tane ve
toz), Hardal Tohumu, Kekik, Nane, Köri, Defne Yaprağı, Deniz&Kaya Tuzu
PAZAR-MARKET :
Her renk
mercimek
Her tür fasülye
(yeşil, maş, kuru, börülce…)
Bezelye
Bakla
Yulaf (Ezmesi)
Yarma Buğdayı
(Aşurelik)
Kuskus
Bulgur
İrmik
Şehriye, erişte
Makarna (Esmer
daha iyi)
Esmer Pirinç
Quinoa
(Glutensizdir)
Nohut
Bal
(Bulabildiğiniz en Doğalından)
Keten Tohumu
Zencefil (Taze)
Ayçekirdeği ve
Kabak Çekirdeği
Ceviz – Badem –
Fındık ve Fıstık 4’lüsü
Kuru Kayısı
(Siyah olan)
Kuru İncir
Kuru Üzüm
Kaju Fıstık
Avokado (Olgun
avokado + Tuz, Karabiber, 1-2 kaşık zeytinyağı, mmmmh!)
Pekmez
Tahin (Çok
faydalı bir yağdır tahin)
Pancar
Fesleğen, Nane,
Maydonoz, Dereotu, Ispanak, Pazı, Tüm Otlar
Mevsim Sebzeleri
(Özellikle : Brokkoli, BalKabak, Kabak, Havuç, Yeşil Fasulye, Taze Bezelye)
& Kök Sebzeler
Meyveler
Mutlu Mutfak Detaylı bilgi : https://www.facebook.com/#!/events/411765485557921/?fref=ts
info@arzuozev.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder